5 κόλπα για την εξοικονόμηση μελανιού στον εκτυπωτή σας

Η εξοικονόμηση μελανιού στις εκτυπώσεις που εκτελούνται είναι θεμελιώδης επειδή η τιμή του είναι εξαιρετικά υψηλή. Ωστόσο, με λίγα απλά βήματα μπορείτε να πετύχετε εξοικονόμηση έως και 50% ανά μήνα. Η αγορά του μελανιού για το έντυπο σε μηνιαία βάση είναι ένας από τους υψηλότερους προϋπολογισμούς, είτε στο σπίτι είτε στην εργασία. Η εφαρμογή εύκολων κόλπα κάθε φορά που θα χρειαστεί να εκτυπώσετε θα σας επιτρέψει να έχετε περισσότερους πόρους που θα διατηρούνται με την πάροδο του χρόνου.

En los últimos años se ha descubierto que los cartuchos de tinta pueden tener un gran impacto medioambiental y por eso se están intentando aprovechar al máximo y así reducir residuos y gastos para el usuario.

Μετάφραση: Τα τελευταία χρόνια ανακαλύφθηκε ότι οι κασέτες μελάνης μπορούν να έχουν μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και γι ‘αυτό προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το προϊόν και έτσι να μειώσουν τα απόβλητα και τα έξοδα για τον χρήστη.

Βασικές συμβουλές που θα κάνουν τη μελάνη να διαρκεί περισσότερο

Οι συμβουλές που θα επιτρέψουν στη μελάνη να έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα είναι οι εξής:

Επιλέξτε τη γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται κατάλληλα

Ακριβώς, πολλοί χρήστες δεν λαμβάνουν υπόψη ότι υπάρχουν πηγές που ξοδεύουν λιγότερα από άλλα, επομένως, είναι θεμελιώδες να ρυθμίσετε σωστά κάθε ένα από τα έγγραφα που θα εκτυπωθούν αργότερα.

Το Arial είναι μια από τις πηγές που καταναλώνει περισσότερο μελάνι όταν κάνει μια εντύπωση και συνήθως είναι η πιο χρησιμοποιημένη. Από την άλλη πλευρά, οι Times New Roman, Century Gothic και Calibri είναι οι πηγές που ξοδεύουν λιγότερα, ως εκ τούτου, είναι βολικό να τις χρησιμοποιήσουμε στις διάφορες εκθέσεις που γίνονται. Υπό αυτή την έννοια, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι εάν δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια εντύπωση, το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε το Arial επειδή έχει τον καλύτερο ορισμό στην οθόνη οποιασδήποτε ψηφιακής συσκευής.

Εκτύπωση σε αμυδρές κλίμακες

Για να εκτυπώσετε οικονομικά, το ιδανικό είναι να επιλέξετε τις γκρι κλίμακες, οι οποίες θα εξοικονομήσουν μαύρο μελάνι και θα επιμηκύνουν την ωφέλιμη ζωή του.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εκτυπώσει μόνο ό, τι χρειάζεται

Εάν πρόκειται για μια ιστοσελίδα, όλα τα πανό και άλλες λεπτομέρειες θα καταναλώνουν πολύ μελάνι. Στην ιδανική περίπτωση, κόψτε όλα τα περιττά ή ακόμη και αντιγράψτε και επικολλήστε στο Word μόνο τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Η ακριβής διαμόρφωση

Ρυθμίστε το σχέδιο ή τη γρήγορη εκτύπωση, όχι μόνο αποθηκεύετε μελάνι αλλά και εγκαίρως. Μην ξεχνάτε ότι όταν εκτυπώνετε με αυτόν τον τρόπο, η ποιότητα της εικόνας μειώνεται σημαντικά.

Αλλάξτε τον εκτυπωτή

Η αγορά ενός εκτυπωτή μπορεί να είναι η οριστική λύση που σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε μελάνι, καθώς υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία στην αγορά που επιτρέπει μια πολύ χαμηλή κατανάλωση σε κάθε εκτύπωση.

Τέλος, είναι επίσης σημαντικό να διευκρινιστεί ότι είναι πολύ ωφέλιμο να μην καταναλώνουμε τόσα χαρτιά, διότι συμβάλλει στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Είναι πολύ χρήσιμο να ελαχιστοποιηθεί η απόσταση μεταξύ γραμμών, αλλά εάν πρόκειται για έγγραφο που θα παραδώσει τη συνολική αισθητική θα επηρεαστεί, επομένως, δεν είναι σκόπιμο να εφαρμοστεί σε τέτοια περίπτωση.